В окупованому Росією Криму побили дочку та дружину «в’язня Кремля»

В окупованому Росією Криму побили дочку та дружину «в’язня Кремля» Олега Приходька.

Про це повідомив лідер всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок у Фейсбуці.

Подробиці. Жінок побили біля їх власного будинку.

«Невідомі жорстоко побили жінок біля їхнього будинку за підтримку Олега. Вимагаємо офіційної реакції української влади! Нагадаю, Олег Приходько – корінний кримчанин. До окупації Криму очолював Сакську міську організацію ВО «Свобода». Після вторгнення московитів не зміг залишити півострів через стан здоров’я рідних», – розповів Тягнибок.

Він нагадав, що у Приходька самого проблеми зі здоров’ям.

«У квітні 2020 року Олега вивезли на територію РФ — до Ростовського СІЗО №1, де помістили в одиночну камеру «смертників». Сьогодні у побратима значні проблеми зі здоров’ям. Майже зник слух, послабився зір, загострилися хронічні недуги. Тим часом путінські прокурори вимагають ув’язнити його на 11 років в колонії суворого режиму за «тероризм», – написав Тягнибок.

Нагадаємо. Олега Приходька затримали в жовтні 2019 року. Російська ФСБ звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

16 січня Приходьку висунули нове звинувачення в «незаконному придбанні, передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв».

5 лютого адвокат Назім Шейхмамбетов повідомив, що Олега Приходька також звинуватили в плануванні вибуху в будівлі генерального консульства Росії у Львові.

Російський прокурор попросив для Приходька 11 років колонії суворого режиму з відбуванням трьох років у в’язниці, а також 200 тисяч рублів штрафу. Активіст усі звинувачення відкидає. Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за статтею «незаконне позбавлення волі» через арешт активіста в окупованому Криму.

Наприкінці грудня Апеляційний військовий суд у російському місті Власиха залишив Приходька під арештом до 16 березня 2021 року.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.