У Казахстані затримано бойовика, що воював проти України на Донбасі (фото)

У Казахстані сьогодні, 4 лютого, «закрили» бойовика, який вював на Донбасі та вбивав українців. Раніше РФ відмовлялася віддавати «героя Новоросії», який є громадянином Казахстану.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами журналіста, йдеться про громадянина Казахстану Сергія Шалашова, який пішов воювати у складі незаконних збройних формувань РФ на Донбасі проти України на самому початку війни у 2014 році.

Вже у 2015 році Казахстан оголосив Шалашова у розшук. Того ж року бойовик отримав травму, натрапивши на міну, та залишився без ступні.

«З 2018-го жив в Росії, і та відмовлялась його видати, оскільки він, вбиваючи українців, «не порушував російське законодавство» (за версією росполіції). Але був змушений повернутися до Казахстану. Найманця все ж таки затримали на батьківщині і тепер судитимуть «за участь у збройному конфлікти на боці іноземної держави». Тобто, Росії», – повідомив Цаплієнко.

У Казахстані затримано бойовика, що воював проти України на Донбасі (фото)

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.