УПЦ МП не збираються змінювати назву і вказувати належність до РПЦ

Московська церква в Україні заперечує всілякі стосунки із Російською Православною Церквою.

Про це йдеться в заяві глави юридичного відділу Московської церкви в Україні, протоієрея Олександра Бахова, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Вчора стало відомо, що Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій підготувало законопроєкт, який зобов’яже називати речі своїми іменами. Згідно із законопроєктом Мінреінтеграції про державну політику перехідного періоду, Московська церква в Україні повинна в документах закріпити, що є дочірньою організацією Російської православної церкви.

«Українська Православна Церква (церков Московського патріархату в Україні – ред.) не є дочірньою компанією або філією й не перебуває в господарських або фінансово-адміністративних відносинах із Руською Православною Церквою», – заявив Бахов.

Він також прокоментував слова віцепрем’єра Олексія Резнікова, який вимагав від УПЦ МП вказати їхнього безпосереднього керівника, назвавши такий підхід до церковного життя «хибним».

«Деякі мислять категоріями бізнесу й застосовують до церковних відносин модель господарських товариств», – сказав він.

Московська церква в Україні не збирається змінювати назву, як зобов’язує закон № 2662–VIII від 20 грудня 2018 року. Тоді Верховна Рада проголосувала за проєкт закону, згідно з яким Українська Православна Церква повинна змінити назву і вказати свою приналежність до Росії. В УПЦ назвали закон антиконституційним і політичним.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.