Банкова заявила про намір осучаснити села: анонс програми «Нове село» (деталі)

У Зеленського вирішили осучаснити українські села і анонсували програму «Нове село». Почати вирішили з прифронтових зон, де створять «Центри тяжіння». Без бюджетних грошей.

Про це йдеться у повідомленні Офісу президента, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Відбулась нарада під головуванням Президента України Володимира Зеленського, під час якої обговорювали реформування села та реалізацію програми «Нове село».

«У межах програми «Нове село» в сільській місцевості збудують «Центри тяжіння» за прикладом сервісних зон у Щасті та Новотроїцькому. Це сучасні простори, у яких працюватимуть ЦНАПи, відділення пошти, аптека з програмою «Доступні ліки», опорні пункти поліції, магазини, сервісні центри, пожежний пункт, медичний центр тощо. Навколо має бути облагороджена територія зі спортивним комплексом, дитячими майданчиками, кінотеатром чи концертним залом, сільськими клубами, сучасним освітленням, відремонтованим дорожнім покриттям, вело- та біговими доріжками», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що держава долучатиме бізнес до реалізації програми, щоб не витрачати бюджетні кошти. Йдеться про створення державно-приватного партнерства.

Крім того, планується реалізація освітніх програм в межах проєкту, зокрема оснащення шкіл комп’ютерною технікою.Включено до програми «Нове село» й розвиток агропромислового комплексу, зокрема тваринництва.

«Так, планується зменшити обсяги імпорту продуктів тваринництва, збільшити насичення внутрішнього ринку та забезпечити доступні ціни для населення», – йдеться в повідомленні.

Окрім цього повідомляється, що буде також створено координаційну раду, до якої увійдуть представники Кабінету Міністрів та Офісу Президента.

«За кожним із проектів буде закріплений модератор. Загалом в Україні планується втілити понад 1 тис. таких проектів. Будуть проведені прозорі конкурси для бізнесу, який братиме участь у їхній реалізації», – повідомляє ОП.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.