Ексглаві ГУР Василю Бурбі повертають держохорону: поліція каже, що і не забирали

Колишньому керівнику ГУР Міноборони Василю Бурбі, який дав свідчення про провал операції із захоплення терористів ПВК Вагнера, повернули державну охорону.

Про це повідомив народний депутат фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко у телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Раніше Юрій Бутусов, головний редактор видання «ЦензорНет», повідомив, що Колишнього начальника військової розвідки Василя Бурбу виселили з Конча-Заспи та позбавили охорони.

«Ексглаві ГУР Василю Бурбі повертають держохорону, його охоронятиме спецпідрозділ “Титан”. Нагадаю, що… у Бурби забрали держохорону і виселили з Конча-Заспи», – написав Гончаренко у Телеграмі.

Порошенко вимагає повернути охорону Бурбі

Про необхідність повернути Бурбі держохорону раніше заявив пʼятий президент, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко у відеозверненні до Зеленського.

«Днями, як повідомили ЗМІ, колишнього керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Василя Бурбу позбавили охорони. Може, учасники злочину мріють, щоб хтось знищив їм головного свідка державної зради? Я добре знаю послужний список цього офіцера, добре знаю, що він зробив для України та чим накапостив її ворогам. Вимагаю від Зеленського повернути охорону Бурбі як від особи, яка найбільш зацікавлена у безпеці цього розвідника», — заявив Порошенко.

Крім того, наголосив, що «ЄС» вимагає створення парламентської тимчасової слідчої комісії з розслідування зриву спецоперації з затримання «вагнерівців».

«Президент має дати вказівку «слугам» негайно подати кандидатури до цієї комісії, щоби не виникала підозра, що він покриває когось із свого близького оточення, або, не дай Боже, і самого себе», — зазначив Порошенко.

Реакція поліції

У поліції відреагували на повідомлення та вимоги щодо повернення державної охорони ексначальнику ГУР. І заявили, що охорону… не знімали.

«Генерал-лейтенант Василь Бурба є особою, яка перебуває під охороною, адже він виконував особливо важливі завдання для захисту незалежності та територіальної цілісності України. Зокрема на території, тимчасово окупованій ворогом», – кажуть правоохоронці.

І додають, що Бурба, та члени його сім’ї все ще перебувають під охороною.

«Спецпідрозділи поліції цілодобово охороняють Василя Бурбу та членів його сім’ї. Вони перебуватимуть під вартою доти, доки існуватиме загроза їхньому життю і здоров’ю», – сказали у поліції.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.