Кривонос: Владі не треба боятись зброї

Українська влада повинна чітко засвоїти, що не треба боятися власного громадянина зі зброєю в руках. Це безпека кожного українця і України в цілому.

Про це написав Генерал ЗСУ, ексзаступник секретаря РНБО України Сергій Кривонос у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Кривонос нагадав, що у порядку денному Верховної Ради розгляд законопроєктів про зброю. І про те, що російсько-українська війна продовжується вже 8 рік, а в Україні досі «законодавчо не унормували питання законного/незаконного володіння зброєю, правила поводження з нею і головне – право використання зброї з метою самозахисту».

«Нас лякають страшилками, підвищенням рівня злочинності у разі збільшення кількості легальної зброї на руках. Але, як показує світовий досвід, все відбувається навпаки – при вільному, але контрольованому процесі придбання зброї кожним психічно здоровим громадянином України,  що пройшов підготовку, злочинність тільки зменшиться», – написав він.

Читайте також: Названо головну причину звільнення Кривоноса

Ексзаступник секретаря РНБО навів приклади країн, де на законодавчому рівні прийнято рішення про дозвіл на придбання нарізної короткоствольної зброї, зазначивши, що рівень злочинності у них впав.

«Статистика ФБР свідчить, що в штатах, які лібералізували носіння зброї, злочинність скоротилася на 22% (убивства — на 31%, розбійні напади на 36%, заподіяння тяжких тілесних ушкоджень — на 14%). Тобто принцип «менше зброї — менше злочинів» себе геть не виправдує», – написав Кривонос.

Він зазначив, що звідси можна почути, що зброя – це біда, проте наголосив, що справжньою «бідою» є саме нелегальна зброя».

«Не треба боятись зброї, до неї потрібно привчати з дитинства: правила користування, поведінки зі зброєю. Це потрібно доводити централізовано. Ще радянська влада вбила в голови народу, що зброя – це погано. Але це погано для влади,  а не для народу», – підкреслив він.

Генерал ЗСУ наголосив, що Україні потрібен закон про зброю. І залежить це саме від депутатів, від їхнього голосування та вибору.

«Українська влада повинна чітко засвоїти, що не треба боятися власного громадянина зі зброєю в руках. Це безпека кожного українця, кожної родини, домівки, вулиці, села чи міста. Це в цілому  безпека і спокій України», – резюмував він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.