Німеччина закриває рахунки Russia today i Ruptly: РФ закликає «одуматися» і обіцяє жорстку відповідь

У МЗС РФ анонсували жорсткі заходи щодо німецьких ЗМІ в Росії, якщо Німеччина не забезпечить роботу російських ЗМІ.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова у коментарі РИА «Новости», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Захарова розповіла про письмове повідомлення, у якому йдеться про закриття рахунків інформаційних агентств «Russia Today Німеччина» і Ruptly, яке було направлено німецьким Commerzbank 26 лютого. Йдеться про те, що доступ до здійснення фінансових операцій буде припинено з 31 травня.

«З усією серйозністю закликаємо Берлін одуматися, забезпечити нормальне функціонування зазначених медіакомпаній, скасувати будь-які рестриктивні заходи, які ускладнюють роботу засобів масової інформації. В іншому випадку змушені будемо прийняти жорсткі заходи по відношенню до працюючих в Росії німецьких засобів масової інформації. Щиро скажу: правда, не хочеться. Так давайте не будемо створювати прецедент і привід», – сказала Захарова.

На самому сайті Russia Today розміщено заяву, в якій йдеться про те, що закриття рахунків є частиною ширшої кампанії перешкоджання роботі каналу в Німеччині.

«У листопаді минулого року Commerzbank незрозумілим чином зробив свої умови надання послуг набагато менш вигідними з фінансової точки зору для RT, розпочавши триваючу юридичну суперечку. RT намагається знайти заміну Commerzbank, але кілька фінансових установ, включаючи Helaba, Deutsche Bank, DZ Bank, BNP Paribas, ING, HSBC, UBS та HypoVereinsbank, або проігнорували запити RT, або відмовилися відкривати рахунки», – йдеться у заяві.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.