У понеділок працюватиме гумкоридор Маріуполь-Запоріжжя, виїхати можна буде приватним транспортом

Гуманітарний коридор для евакуації цивільного населення з Маріуполя до Запоріжжя працюватиме в понеділок, повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

“Сьогодні працюватиме гуманітарний коридор із Маріуполя до Запоріжжя. Маршрут працюватиме для приватного транспорту”, – сказала Верещук під час брифінгу в понеділок.

За її словами, з Запоріжжя до Маріуполя вже виїхали 15 автобусів для евакуації людей. Делегація Міжнародного комітету Червоного хреста планує продовжити рух до Маріуполя з міста Мангуш разом із сімома автобусами.

“Також продовжуватимемо сьогодні евакуацію з міст Сєвєродонецьк, Попасна, Лисичанськ, Рубіжне та селища Нижнє Луганської області”, – наголосила міністр.

Вона додала, що на Луганщині окупанти постійно порушують режим припинення вогню та обстрілюють гуманітарні колони. “Незважаючи на це, мужні поліцейські, військові та водії під керівництвом голови Луганської ОВА продовжують допомагати цивільному населенню евакуюватися”, – підсумувала Верещук.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.