Екологи Німеччини заблокували будівництво «Північного потоку-2»

NABU подала позов проти будівництва «Північного потік-2». Російський газопровід проходить через чотири охоронюваних райони в Балтійському морі і завдає шкоди вразливому морському середовищу.

Про це йдеться в повідомленні NABU, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Одна з найбільших природоохоронних організацій Німеччини оскаржує дозвіл на будівництво, виданий Федеральним агентством морського і Гідрографічного управління (BSH) Німеччини.

Позов стосується ще незавершеної ділянки трубопроводу у виключній економічній зоні Німеччини. У зв’язку з поданим позовом будівельні роботи на німецькій ділянці поки не дозволені.

Позову передувала процедура заперечення, яка почалася у 2018 році і востаннє була розширена в березні 2021 року. BSH відхилило це заперечення 1 квітня 2021 року. Тож екологи зазначають, що наразі є тільки один спосіб дій з обмеження збитку Балтійському морю.

«Північний потік-2» безпосередньо руйнує середовище проживання на морському дні на площі розміром понад 16 футбольних полів, загальна зона впливу більш ніж в десять разів більше», – говорить президент NABU Йорг-Андреас Крюгер.

Водночас йдеться про те, щоб повністю зупинити будівництво трубопроводу.

«Все більш актуальним стає питання, чи потрібен нам взагалі цей трубопровід», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо. Німецька природоохоронна організація Deutsche Umwelthilfe (DUH) вимагає від суду Гамбурга скасувати рішення Федерального морського і Гідрографічного агентства (BSH). Раніше регулятор видав дозвіл на будівництво «Північного потоку-2» у водах Німеччини.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.