Степанов: російської вакцини в Україні не буде

Росія продовжує поширювати фейки про інші вакцини та намагається проштовхнути власний «Спутник»

Про це розповів Міністр охорони здоров’я Максим Степанов , передають Вчасні Новини.

Подробиці. Очільник МОЗ прокоментував оновлений звіт Європейської служби зовнішніх зв’язків (European External Action Service, EEAS), в якому йдеться про штучну дискредитацію нових вакцин проти Covid-19 з боку Росії та Китаю.

Він зазначив, що з початку 2021 року до бази даних EUvsDisinfo додали понад 100 прикладів прокремлівських дезінформаційних заяв щодо вакцинації. І нагадав про хвилю бруду, яким поливали AstraZeneca – «зв’язок між вакциною і тромбами не підтвердили, але весь світ поставили на вуха».

«Головний автор фейків – Росія, якій не звикати до масового зомбування населення. Через нав’язування неправдивої інформації про інші вакцини всьому світу вона намагається проштовхнути власний «Спутник». Моя позиція принципова і незмінна: «Спутника» в Україні не буде», – заявив міністр.

Степанов висловив упевненість, що ті, хто нав’язують людям страхи щодо інших вакцин і називають їх «лайном», свідомо чи по дурості підігрують Росії.

Він також закликав українців «бути розумнішими, не вірити фейкам, дотримуватися не лише особистої, а й інформаційної гігієни».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.