У 12 містах України працюють 24 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що у 12 містах України працюють 24 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства.

“В Україні працюють 24 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги. Мобільні бригади Запоріжжя, Дніпра, Полтави, Одеси, Вінниці, Ужгорода, Тернополя, Чернівців, Хмельницького, Львова, Луцька та Івано-Франківська надають допомогу постраждалим від насильства, зокрема внутрішньо переміщеним особам, які вимушено залишили зони бойових дій”, – йдеться в повідомленні пресслужби віцепрем’єрки.

Зазначено, що в кожному місті працює по дві бригади, до складу кожної з яких входять два фахівці (психолог, соціальний працівник), а також водій з автомобілем.

“Унікальність надання послуг полягає в їхній мобільності – спеціалісти бригад можуть виїжджати на виклики до найбільш важкодоступних місць, надавати послуги жителям місцевих громад і внутрішньо переміщеним особам, що перебувають на їхній території та не мають доступу до спеціалізованих закладів чи обмежені в пересуванні”, – йдеться в повідомленні.

Ці бригади надають психологічну допомогу постраждалим; реагують на повідомлення про випадки насильства, зокрема шляхом кризового й екстреного втручання; інформують постраждалих осіб про медичні, юридичні та інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства, а також про надавачів таких послуг, зокрема про загальні або спеціалізовані служби підтримки постраждалих (притулки, кризові кімнати, денні центри та інші); роз’яснюють постраждалим особам їхні права та можливості отримання допомоги; проводять інформаційно-просвітницьку діяльність.

Згідно з повідомленням, послуги мобільних бригад надаються завдяки фінансовій підтримці урядів Великої Британії, Канади та CERF (Central Emergency Response Fund) та у партнерстві з місцевими органами влади та виконавчими партнерами ГО “Віра, Надія, Любов”, Благодійним фондом “Посмішка ЮА”, Молодіжним благодійним фондом “Ініціатива” та Благодійним фондом Butterfly.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.