Україна вкотре запрошує Папу Франциска здійснити візит до Києва

Україна вкотре відновлює запрошення Папі Римському Франциску здійснити візит до Києва, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

“Римський Понтифік констатував, що Москва проігнорувала всі заклики Ватикану до припинення війни. Україна підтверджує свою прихильність до діалогу і в черговий раз відновлює запрошення Святішому Отцеві здійснити візит до Києва. Віримо, що добро обов’язково переможе зло. Закликаємо Святішого Отця продовжувати молитися за українців та докладати зусиль заради миру в Україні”, – сказав Ніколенко агентству “Інтерфакс-Україна” у вівторок.

Він зазначив, що у МЗС уважно ознайомилися з інтерв’ю Папи Франциска для італійської Corriere Della Sera та цінують, що Україна залишається в центрі його уваги.

“Вдячні за зусилля Папи Римського щодо встановлення справедливого миру та зупинення війни, яка жодним чином не була спровокована Україною, НАТО чи будь-якою іншою третьою стороною. І для Понтифіка, і для всього світу зараз стало абсолютно очевидно, що ні Росія, ні особисто Путін не налаштовані на припинення кровопролиття на українській землі”, – наголосив спікер.

Раніше Папа Римський Франциск повідомив, що готовий здійснити візит до Москви і зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним, але до Києва “поки що не поїде”.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.