Анкара готова організувати переговори Зеленського та Путіна

Туреччина готова стати місцем, де можуть зустрітися президент України Володимир Зеленський та президент РФ Володимир Путін.

Як повідомляє Анадолу, про це заявив прессекретар турецького лідера Реджепа Тайїпа Ердогана Ібрагім Калин, передають Вчасні Новини.

«Безумовно, найкращим виходом було б вирішення питання самими сторонами, а саме Росією та Україною. То був би ідеальний варіант. Однак, якщо подібне не виходить, то Туреччина може зіграти роль, зробити конструктивний внесок у зниження напруженості» сказав він.

Ібрагім Калин наголосив, що «протистояння України та Росії не відповідає інтересам усього регіону», зокрема Туреччини.

«Анкара готова створити майданчик для діалогу і завдяки позитивним відносинам і з Москвою, і з Києвом, вжити заходів щодо недопущення ескалації. Багато країн Заходу немає мають таких конструктивних зв’язків з Росією, і в цьому сенсі Туреччина вигідно відрізняється», — сказав Калин.

Він також додав, що останнє слово за Києвом та Москвою. Проте Ердоган може організувати діалог між Зеленським та Путіним. Це сприятиме «зниженню напруженості» та допоможе спрямувати вирішення конфлікту «у правильне русло».

«Важливо відмовитися від провокацій та напруження протистояння. Інакше постраждають усі. Україна і так зазнала серйозних збитків від протистояння останніх років, загинули тисячі людей. Знову заявляю, що Туреччина і особисто президент Ердоган готові зіграти роль, спрямувати процес у вірне русло», зазначив він.

Нагадаємо. Раніше президент Реджеп Таїп Ердоган 29 листопада заявив, що Туреччина готова взяти участь у врегулюванні ситуації на сході України як посередник.

В Україні привітали пропозицію, але окреслили “червону лінію”.

Проте у міністерстві закордонних справ РФ відкинули пропозицію про посередницьку роль Анкари. Водночас прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що президенти РФ та Туреччини можуть провести телефонну розмову 3 грудня, під час якої може бути порушена тема України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.