НАЗК розробило професійний стандарт антикорупційного уповноваженого

Міністерство економіки України затвердило професійний стандарт “Уповноваженого з антикорупційної діяльності”, над яким працювали фахівці Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), повідомляється на сайті Нацагентства в середу.

У документі визначено загальні та професійні компетентності, а також функціонал уповноважених. До списку професійних компетентностей уповноваженого ввійшли: доброчесність; досягнення результатів; аналітичні здібності; комунікація і взаємодія.

Як наголошується в повідомленні, затвердження професійного стандарту дасть поштовх до розвитку професії антикорупційного уповноваженого.

“Звичайно, професійний стандарт не може стати вирішенням усіх проблем професії. Але це сигнал, що професією займаються, й рамка того, як із нею можна працювати, щоби не припуститися помилок у регулюванні, плануванні професійних функцій та умов роботи, організації професійного навчання”, – зазначив керівник департаменту запобігання та виявлення корупції Сергій Деркач.

У повідомленні наголошується, що профстандарт закладає фундамент розвитку професійної освіти антикорупційних професіоналів. На основі його положень НАЗК планує ініціювати розробку низки освітніх програм для підготовки антикорупційних професіоналів державного сектора.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.