Перед Україною та ЄС стоїть завдання сприяти тому, щоб РФ знизила напругу та відмовилася від агресивних намірів – Кулеба

Перед Україною та ЄС стоїть завдання дипломатичними засобами сприяти тому, щоб РФ знизила напругу та відмовилася від агресивних намірів, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Наразі перед Україною та ЄС стоїть одне завдання – дипломатичними засобами сприяти деескалації ситуації й тому факту, щоб Москва знизила напругу та відмовилася від своїх агресивних намірів. Ми системно працюємо над стримуванням РФ, і одним із елементів цього пакету стримування є підготовка нових болючих санкцій щодо Росії”, – сказав Кулеба ЗМІ у Луганській області у середу.

Він наголосив, що Україна віддана дипломатії та віддана виконанню Мінських домовленостей та політичному врегулюванню конфлікту.

“ЄС стоїть пліч-о-пліч із Україною у протидії агресивній політиці Росії. Йдеться не лише про політичну підтримку, а й про дуже практичні рішення. Наприклад, нещодавно ЄС залучив Україну до Європейського фонду миру, в рамках якого EUR31 млн підуть на зміцнення спроможностей ЗСУ. Ця підтримка спрямована на зміцнення спроможності України захищати себе, оскільки Україна віддана дипломатії та віддана виконанню Мінських домовленостей і політичному врегулюванню конфлікту”, – пояснив Кулеба.

Міністр зазначив, що під час візиту Боррель отримав детальний брифінг від об’єднаних сил щодо системних порушень Мінських домовленостей з боку РФ.

Кулеба також звернув увагу на те, що Боррель став першим високим представником

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.