Байден: Ми не будемо вагатися, щоб підвищити ціну для Росії за агресію

Сполучені Штати змусять Росію платити велику ціну агресію та акцентують увагу на координації з міжнародними партнерами для протистояння її діям.

Про це заявив новий президент Сполучених Штатів Джо Байден у своїй першій промові, присвяченій зовнішній політиці, передає Reuters.

Подробиці. Байден наголосив, що він не Дональд Трамп. І у разі, якщо це знадобиться для захисту американських національних інтересів, пасувати перед російською агресією не буде.

«Я чітко дав зрозуміти президенту (Росії – ред.) Путіну, що я не такий як мій попередник і що дні, коли США пасували перед агресивними діями Росії, закінчилися», – зазначив він під час виступу в Державному департаменті.

Глава держави згадав й про російське втручання у вибори і кібератаки, отруєння своїх громадян. Крім того, закликав звільнити російського опозиціонера Олексія Навального.

«Ми не будемо вагатися, щоб підвищити ціну, яку РФ має заплатити за ці дії», – пояснив Байден.

Президент США також акцентував на необхідності координації з міжнародними партнерами, щоб більш ефективно протистояти Росії.

Варто зазначити, що цього ж дня відбулися перші переговори між держсекретарем Ентоні Блінкеном і міністром МЗС Росії Сергієм Лавровим. Глава Держдепу нагадав про російську агресію в Україні. Також сторони обговорили продовження ДСНО.

Нагадаємо. 26 січня відбулися перші телефонні переговори між президентами США і Росії, під час яких Байден заявив про підтримку України та запевнив, що захищатиме інтереси Америки та її союзників.

Саме після дзвінка американського лідера Путін підписав закон про продовження договору між РФ і США щодо скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО або СНО-3) на п’ять років, який серед іншого стосується ядерної зброї.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.