Цивільна дружина нардепа від ОПЗЖ Козака купила квартиру в Москві за 13 млн доларів

Цивільна дружина народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Тараса Козака Наталія Лавренюк володіє квартирою на 657 квадратних метрів у центрі Москви. Жінку нардеп не вказує в декларації.

Про це повідомляють журналісти програми «Схеми», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Наталія Лавренюк – цивільна дружина нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака має квартиру в одному з найдорожчих житлових комплексів російської столиці Knightsbridge Privat Park. На момент набуття у власність ринкова вартість цього житла становила 13 мільйонів доларів (близько 350 мільйонів гривень).

В офіційному витягу із реєстру речових прав Російської Федерації вказується, що Наталія Лавренюк стала власницею квартири у Knightsbridge Privat Park (Москва, вулиця Єфремова, 19) у березні 2020 року.

«Квартири такої площі у комплексі, як про це ідеться в офіційній презентації Knightsbridge Privat Park, – це «респектабельні дворівневі квартири з власними прибудинковими ділянками землі – вкрай рідкісний для Москви тип пропозицій». Також у Knightsbridge Privat Park Наталія Лавренюк володіє чотирма паркомісцями та кількома підвальними приміщеннями», – повідомляють журналісти.

Вказується, що на час набуття у власність Наталією Лавренюк квартири за один «квадрат» у цьому комплексі на вторинному ринку в середньому просили майже півтора мільйона рублів – тобто трохи менше ніж 20 тисяч доларів. Тож вартість її квартири на 657 квадратних метрів складала близько 13 мільйонів доларів.

Knightsbridge Privat Park складається із 4 7-поверхових будинків в англійському неокласичному стилі із закритим парком площею два гектари. Комплекс відомий високою вартістю житла і тим, що у ньому мешкає російська владна еліта. Саме там живуть керівник «Пошти Росії» Микола Подгузов (386 кв.м.) і сестра глави уряду РФ Михайло Мішустін (170 кв.м.). Але площа квартири цивільної дружини народного депутата Тараса Козака значно перевищує розміри помешкань російських чиновників у цьому комплексі.

«Попри введення Україною персональних санкцій проти соратника Медведчука Тараса Козака, вони наразі, схоже, жодним чином не торкаються значної частини його активів і майна, хоча входять до сфери його впливу. Бо юридично компанії та нерухомість оформлені на його цивільну дружину, яку він роками не вносить до своєї декларації про майно і доходи, хоча цього вимагає закон», – мовиться у розслідуванні.

Восени 2019 року «Схеми» встановили, що народний депутат від ОПЗЖ Тарас Козак має цивільну дружину Наталію Лавренюк. Вони разом подорожують, відвідують свята, ділять спільний побут і мають спільну дитину.

Варто зазначити, що Тарас Козак не декларує Лавренюк і відомості про її майно і доходи, проте вона має спільний нафтовий бізнес у Росії з подружжям Оксани Марченко і Віктора Медведчука і численне майно в Україні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.