Зеленський пообіцяв, що Україна не дасть приватизувати російську мову

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українці нікому не дозволять приватизувати російську мову.

Про це йшлося у його відеозверненні, яке було оприлюднено сьогодні, 5 лютого, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Зеленський звернувся до українців російською, обґрунтувавши таке рішення тим, що саме цією мовою розмовляли під час етерів на заблокованих напередодні телеканалах, розповсюджуючи фейки.

«Сьогоднішній влог я навмисно записав російською. Одразу ж перепрошую в тих, кого це обурить. Просто мені дуже хочеться, щоб мене чітко почула саме та частина людей, яка, з огляду на різні обставини, ставиться до української мови насторожено та наївно вірить у те, що якщо «по телику й російською», то це неодмінно правда», – йдеться у дописі до відеоконтенту.

Щодо питання мови загалом, то глава держави наголосив, що Україна «не дасть приватизувати» російську, оскільки цією мовою розмовляють чимало українців.

«По мнению одной партии, и одной страны, у нас сильно притесняют (русский язык – ред.). На нем говорит много наших военных на передовой. Защитников Украины. Защитников от защитников русского языка, который у нас так сильно притесняют. Так сильно, что надо приезжать к нам на танках. На русском языке, который мы, украинцы, никому не дадим, между прочим, приватизировать, и никому не подарим. Хотя бы из-за человека под всевдонимом «Козак Луганський» — він же Володимир Даль», – сказав президент. (мовою оригіналу — ред.).

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.