ЄС виділяє Азербайджану фінансову допомогу розміром 2 млрд євро

Євросоюз надасть Азербайджану пакет фінансової допомоги у розмірі 2 млрд євро, заявив європейський комісар з питань розширення та політики добросусідства Олівер Варгеї.

“Варгеї зазначив, що Азербайджан є надійним партнером ЄС. За його словами, у рамках плану економічних інвестицій, ЄС виділяє Азербайджану фінансовий пакет у розмірі 2 млрд євро і наразі обговорюються конкретні проєкти”, – йдеться у повідомленні МЗС Азербайджану за підсумками переговорів єврокомісара в п’ятницю в Баку із головою азербайджанського зовнішньополітичного відомства Джейхуном Байрамовим.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв неодноразово критикував підхід ЄС до надання фінансової допомоги Баку та Єревану. Зокрема, для Азербайджану було спочатку передбачено кошти у розмірі $150 млн, тоді як для Вірменії – 2,6 млрд євро. Президент Азербайджану вважав такий підхід несправедливим. На його думку, пакет допомоги двом країнам має бути ідентичним.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.