Клімкін: Санкції США проти Коломойського є сигналом для влади України зробити те саме

Санкції – це серйозна справа. І це навіть не товстий натяк – це прямий текст для влади України.

Про це розповів ексочільник МЗС Павло Клімкін в ефірі Радіо Свобода, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Клімкін упевнений, що запровадження санкцій проти Ігоря Коломойського – прямий сигнал від адміністрації США для влади України.

«Я вважаю це політичним сигналом. Я насправді чув про підготовку цих санкцій десь рік або навіть півтора тому… Я вважаю, що це більше, ніж санкції стосовно Коломойського. Ці санкції готувалися ще за попередньої американської адміністрації», – сказав Клімкін.

Він зазначив, що Сполучені Штати також чекають від президента Зеленського запровадження санкцій проти Коломойського.

«Це навіть не товстий натяк – це прямий текст. І те, що американці зробили цей прямий текст до контакту на вищому рівні, це також багато що значить в такій дипломатичній практиці», – зазначив Клімкін.

Читайте також: В ОП відреагували на санкції США проти Коломойського: Зеленський зробив більше за всіх президентів

Колишній глава МЗС також вказав на повідомлення Держдепартаменту, де вказано, що у на посаді голови ДніпроОДА Коломойський був причетний до корупції

«Санкції – це серйозна справа, і за основу в санкціях береться те, що можна довести. І якщо американці посилаються саме на це, то це означає, що вони це можуть довести… Саме про цей період є чіткі докази», – пояснив Клімкін.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.