Кулеба: США не долучатимуть до «театру абсурду» в ТКГ

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наполягає, що склад ТКГ, що веде переговори у мінському форматі, має лишатися незмінним.

Про це Дмитро Кулеба заявив на брифінгу в Києві, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що засідання Тристоронньої контактної групи «все більше схожі на театр абсурду» через деструктивних дій Росії і запрошених нею представників угруповань «Л/ДНР». Крім того, на його думку, поки що не варто говорити про зміну місця «мінських переговорів», які зараз проводяться в форматі відеоконференцій.

«Потрібно говорити не про зміну місця, а про те, щоб там в принципі проходили ефективні переговори. Тому що через позицію РФ ТКГ все більше нагадує театр абсурду, де Росія і представники так званих «ДНР» і «ЛНР» водять ситуацію по колу, вдаються до абсурдних аргументів і дискусій, щоб затягувати процеси і не приймати ніяких рішень», – підкреслив глава МЗС України.

Також міністр вважає, що допомога США у вирішенні конфлікту з РФ не має зачіпати роботу Мінської групи.

«Тристороння контактна група має три сторони – Україна, Росія та ОБСЄ. Питання про долучення США до ТКГ не стоїть», – заявив він.

Він зазначив, що головною проблемою є те, що незважаючи на всі зусилля України, «ми бачимо з того боку суцільної деструктив, називання білого чорним і спроби перекладати відповідальність на Україну».

«Не те, щоб це було чимось новим за сім років конфлікту, але зараз це вийшло на якийсь топ-рівень. І це та проблема, яку потрібно, перш за все вирішувати», – додав Кулеба.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.