У Шарія заявляють, що в ООН закликали дотримуватися його прав «в статусі політичного біженця»

У пропагандистській партії «Партія Шарія» повідомили, що Директор департаменту УГК ООН таким чином відреагував на оголошення підозри СБУ Анатолію Шарію в державній зраді.

Про це повідомив сам Шарій у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Так, у повідомленні йдеться, що Директор департаменту Управління Верховного Комісара ООН з прав людини в Америці, Європі та Центральній Азії Хосе Марія Араназ закликав дотримуватися прав лідера «Партії Шарія» Анатолія Шарія в статусі політичного біженця. Таким чином він відреагував на оголошення підозри Служби безпеки України Анатолію Шарію в державній зраді.

«Директор департаменту УГК ООН нагадав про важливість і непохитність статусу біженця відповідно до Женевської конвенції 1951 року народження, згідно з яким, договірні держави не будуть жодним чином висилати або повертати біженців до кордонів країни, де їхньому життю чи свободі загрожує небезпека через їх расу, релігію, громадянство, належність до певної соціальної групи або політичних переконань», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що УВКПЛ також порекомендувало Анатолію Шарію «звернутися за додатковим захистом в держоргани країни, де він перебуває».

«Цим зверненням було засвідчено, що Управління Верховного Комісара ООН з прав людини тримає на контролі факти порушення прав людини в Україні в ситуації Анатолія Шарія», – резюмується в повідомленні.

Нагадаємо. 16 лютого Служба безпеки України оголосила про підозру у вчиненні злочину громадянину України, проросійському блогеру та пропагандисту Анатолію Шарію. Слідчі вважають, що він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері на замовлення іноземних структур.

Проросійський блогер, пропагандист Анатолій Шарій мав з‘явитися в СБУ для участі у допиті у якості підозрюваного 25 лютого. Неявку Шарія у відомстві прокоментували, як ухилення від слідства і оголосили у державний розшук.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.