В ОП відреагували на санкції США проти Коломойського: Зеленський зробив більше за всіх президентів

У Офісі президента України відреагували на рішення Держдепу США про введення санкцій проти олігарха Ігоря Коломойського.

Про це йдеться в заяві у Телеграм-каналі Офісу президента, передають Вчасні Новини.

Подробиці. В Офісі Президента заявили, що Україна вдячна кожному партнеру за підтримку на шляху деолігархізації. І зазначили, що Україна має подолати систему, в якій домінують олігархи. Зеленський багато зробив для цього, а Україна вдячна за допомогу міжнародним партнерам.

«За менш ніж два роки каденції він (президент Володимир Зеленський – ред.) зробив для деолігархізації в рази більше, ніж будь-хто з попередніх президентів… Україна вдячна кожному партнеру за підтримку на цьому шляху. Боротьба з олігархами лежить не виключно у площині кримінальної відповідальності», – наголосили в ОП.

Крім того, у Зеленського зазначили, що «кожне справедливе рішення» в напрямку деолігархізації допомогає Україні «стати сильною та по-справжньому незалежною державою».

«Ми невідступно рухатимемося на шляху реформування кожного сектора та зміцнення наших відносин, серед іншого і зі стратегічним партнером – США», – додали в ОП.

Раніше стало відомо, що США вводять санкції проти олігарха Ігоря Коломойського. Його звинувачують у корупційних злочинах.

На думку США Коломойський у 2014-2015 році, коли очолював Дніпропетровську область, був причетний до корупційних дій. Ці дії підривали верховенство права і довіру української громадськості до демократичних інститутів і процесів управління, включаючи використання свого політичного впливу і офіційної влади для особистої вигоди.

У заяві держсекретаря Ентоні Блінкен зазначається, що рішення ввести санкції проти Коломойського підтверджує прагнення США підтримувати реформи політичного, економічного і судового секторів України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.