Ходжес назвав індикатор відкритого вторгнення РФ в Україну, імовірний час і мету

Екскомандувач військами США в Європі генерал-лейтенант Фредерік «Бен» Ходжес впевнений, що Росія шукає приводу для відкритого вторгнення в Україну.

Про це він розповів у коментарі «ТСН.Тиждень», передають Вчасні Новини.

Подробиці. За його словами, РФ також розігріває старі й нові гарячі точки на карті світу, до того ж Москва перевіряє на міцність і рішучість нового американського президента.

«Зростання насильства й нарощування сил – тест для президента Джо Байдена. Кремль перевіряє, наскільки він відданий ідеї суверенітету України та її підтримки. Адже там шукають привід і можливість створити ситуацію, в якій вони скажуть, мовляв, «ми повинні захистити росіян». Отже , українські Збройні сили повинні бути дуже обережними, щоб не дати росіянам приводу, яким вони моментально скористаються і який намагаються створити», – підкреслив Ходжес.

Військові аналітики розрахували, що найбільш імовірний час для вторгнення, про яке йдеться, – це російські навчання «Захід-2021», які відбудуться у вересні. Зазначається, що маскувати підготовку до агресії навчаннями дуже зручно, пояснюючи перекидання армади бойової техніки звичайними маневрами.

Читайте також: Росія продовжує стягувати артилерію до кордону з Україною (відео)

Однак американський генерал вважає, що є інша ознака, за якою можна припустити агресію – і це розгортання мобільних госпіталів.

«Одна справа мати війська на кордоні, але зовсім інше забезпечити їх усім необхідним для проведення операцій. Я говорю про пальне, боєприпаси і госпіталі. Якщо ви не бачите госпіталів, я не впевнений, що серйозне зіткнення – це те, до чого готові російські війська», – пояснив екскомандир військ США в Європі.

Водночас Ходжес не сумнівається, що Росія не залишає свою довгострокову мету – ідею пробитися до Одеси й «ізолювати Україну від Чорного моря, хапнути Маріуполь і Бердянськ».

«Ми повинні чесно собі сказати, що стратегічні цілі Кремля залишаються такими: продовжувати дестабілізувати Україну, продовжувати тиск на адміністрацію президента Зеленського, прийняти деякі неприйнятні рішення, і, я в цьому переконаний, вони хочуть пробитися в Одесу. Ізолювати Україну від Чорного моря, відхопити Маріуполь і Бердянськ», – стверджує екс-командувач.

За словами Ходжес, це довгострокова мета Росії.

«Але останнє, чого хоче Росія, – це війна з NATO. Лідерство США тут дуже важливо. І мені б хотілося думати, що американська адміністрація розробила стратегію Чорноморського регіону. І вона спрямовує Росії чіткі сигнали, що для неї важливий не тільки суверенітет країн регіону, а й економічний розвиток регіону», – додав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.