Рішення ЄБРР позбавить компанії в Білорусі та РФ низки фінансових документів

Міністерство закордонних справ України вітає рішення Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) щодо припинення доступу до ресурсів банку РФ та Білорусі.

“Ці доленосні рішення, ініційовані Україною після початку Росією повномасштабної військової агресії проти нашої держави за підтримки Білорусі, були вперше в історії банку офіційно ухвалені резолюціями Ради Керівників №245 і 246 за підтримки переважної більшості акціонерів ЄБРР”, – наголошується в коментарі, оприлюдненому пресслужбою МЗС України.

У міністерстві подякували керівництву ЄБРР та міжнародним партнерам України, які підтвердили свою підтримку Україні при ухваленні цих рішень.

“Ми вдячні, що вони не залишилися осторонь і таким чином засудили звірства, до яких вдається російська армія проти українського народу. Вся світова спільнота має засудити звірства армії Росії та вжити дієвих заходів для того, щоб антигуманна та нелюдська поведінка країни-агресора, яка до того ж, є постійним членом Ради безпеки ООН, була негайно зупинена”, – наголосили в МЗС України.

Зазначається, що хоча операції в Росії були практично зупинені ще в 2014 році, а білоруські проєкти для державних підприємств не фінансуються протягом певного часу, нинішні рішення ЄБРР позбавляють російські та білоруські компанії доступу до таких інструментів як дофінансування та підтримка ліквідності, а також означають вихід ЄБРР з будь-яких активів, пов’язаних із РФ.

“Поряд із закриттям офісів у Москві та Мінську сьогоднішнє рішення стало логічним продовженням політики ЄБРР на дистанціювання від держави-агресора”, – наголосили в міністерстві.

Як повідомлялося, 4 квітня Рада Керівників Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) офіційно затвердила застосування статті 8.3 статуту щодо зупинення доступу Росії та Білорусі до ресурсів банку.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.