У Рубіжному російські загарбники влучили в цистерну з азотною кислотою

У Рубіжному російські загарбники влучили в цистерну з азотною кислотою, жителям необхідно терміново зачинити вікна та двері й не виходити з приміщень, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“У Рубіжному орки влучили в цистерну з азотною кислотою. Терміново! Не виходьте з укриттів! Якщо ви в приміщенні – зачиніть двері та вікна!” – написав Гайдай у фейсбуці.

Він наголосив, що пари кислоти чинять подразнювальну дію на дихальні шляхи. Для захисту від пари й туману азотної кислоти користуються протигазами.

“Підготуйте захисні маски для обличчя, просочені содовим розчином! При місцевій дії на очі азотна кислота викликає тяжке ураження з великим некрозом рогової оболонки та кон’юнктиви, що призводить до втрати зору”, – зазначив Гайдай.

У Рубіжному російські загарбники влучили в цистерну з азотною кислотоюПерша допомога: при потраплянні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин. При потраплянні на шкіру – уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї питну соду, мило. В разі проковтування азотної кислоти показано промивання шлунка великою кількістю води.

“Стежимо за напрямком вітру! Дуже чекаємо на дощ, він допоможе! На зв’язку! Стежте за інформацією!” – підсумував він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.