Заступник генсека ООН відвідає Україну 6-7 квітня

Заступник генерального секретаря, координатор надзвичайної гуманітарної допомоги ООН Мартін Гріффітс повідомив, що відвідає Україну у середу та четвер.

“Завтра я планую відвідати Україну, провести дискусії з вищим керівництвом українського уряду в Києві в четвер за тими самими темами та іншими, які вони безсумнівно представлять мені, а також, щоб на власні очі побачити гуманітарне реагування”, – сказав Гріффітс на засіданні Ради безпеки щодо ситуації в Україні у Нью-Йорку у вівторок.

Гріффітс розповів, що у понеділок відвідав Москву, де на зустрічах із високопосадовцями обговорив можливості гуманітарного припинення вогню, питання гуманітарних конвоїв, безпечних коридорів.

“Мої колеги в Москві отримали ці пропозиції, запевнили мене в їх намірі уважно вивчити ці ідеї, які я їм передав. Ми погодилися залишатися в тісному контакті. Я вийшов із цих зустрічей, розуміючи, що перед нами дуже довга дорога, але її треба пройти і ми пройдемо її”, – наголосив Гріффітс.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.