Субсидії з травня: хто не отримає допомогу (по пунктах)

Кабмін змінив порядок нарахування субсидії з травня. Нові правила включають багато заборон, нову заявку та декларацію про доходи та витрати

Про це йдеться в постанові Кабміну № 420 від 14 квітня поточного року, оприлюдненій на Урядовому порталі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Як ми вже повідомляли раніше, згідно з постановою, вже у травні 2021 року призначення житлової субсидії (зокрема й на наступний період) здійснюється тільки після подання нової заяви про призначення і надання житлової субсидії. Окрім того, потрібно подати декларацію про доходи та витрати осіб, які звернулися по призначення житлової субсидії.

Хто не отримуватиме субсидії з травня

Відповідно до нового порядку, субсидії не призначаються, якщо:

  • загальна площа частини або окремого житлового приміщення кожного домогосподарства не перевищує 130 кв. метрів для квартири, 230 кв. метрів для індивідуального будинку.
  • член сім’ї має у власності: транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше п’яти років; більше ніж один транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років.
  • у складі домогосподарства є особи, які досягли 18-річного віку, у яких взагалі відсутні доходи, або нарахований середньомісячний сукупний дохід менше ніж розмір мінімальної заробітної плати, або за них не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі сумарно протягом трьох місяців. Цей пункт не стосується осіб, які отримували хоча б один із таких видів доходу, як пенсія, стипендія та соціальні допомоги.
  • член домогосподарства перебував за кордоном сукупно більше 60 днів.
  • будь-хто із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, призначенням житлової субсидії здійснив покупку на суму більше 50 тис. гривень.
  • будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства має у власності більше ніж одне житлове приміщення.
  • член сім’ї має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти у сумі, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімум, встановленого для працездатних осіб на 1 січня року (зараз 2189 гривень).

Читайте також: Нові правила нарахування субсидій 2021

Окрім того, субсидія по новому закону не буде призначена, якщо будь-хто із складу домогосподарства здійснив операції з купівлі безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, а також банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тис. гривень.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.