У BioNTech заявили, що їхня вакцина діє на всі штами коронавірусу

У розробників поки що немає ніяких свідчень того, що їхня вакцина є неефективною проти якогось зі штамів. Проте проблеми є

Як повідомляє «Громадське», про це розповів співзасновник фармацевтичної компанії BioNTech Угур Шахін в інтерв’ю СВС, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами Шахіна, вакцина проти коронавірусу Comirnaty ефективна проти усіх штамів коронавірусу. Він запевняє, що розробники відстежують нові штами та готові під них підлаштувати препарат, якщо буде така необхідність.

Наразі, він говорить про відсутність у розробників будь-яких свідчень того, що їхня вакцина є неефективною проти якогось зі штамів.

Водночас він додав, що науковці наразі мають дві проблеми, з якими стикаються при створенні вакцин. Перша полягає в тому, що деякі штами мають вищу інфекційність, і тому контролювати пандемію важче. А друга — у тому, що штами мутують, і тому з часом наявні вакцини можуть стати проти них менш ефективними.

Шахін повідомив, що для розв’язання другої проблеми розробники Comirnaty тестують її ефективність проти окремих штамів. І хоча Шахін впевнений, що наразі його вакцина ефективна проти усіх штамів, він запевняє, що його компанія постійно відстежує її дієвість, «щоб бути в безпеці».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.