Австрія надасть Україні ще EUR42 млн гуманітарної допомоги

Фонд на випадок іноземних стихійних лих (AKF) Міністерства закордонних справ Австрії виділить EUR41,96 млн гуманітарної допомоги Україні в рамках кампанії збору коштів “Сусіди в біді” у зв’язку з гуманітарною катастрофою у країні внаслідок жорстокої агресивної війни з боку Росії.

Як йдеться у повідомленні МЗС Австрії, відповідне рішення ухвалив уряд 4 червня, це буде найбільша виплата з AKF в історії.

Відповідно до релізу, у зв’язку з серйозними наслідками від війни в Україні, які відчуваються далеко за межами регіону, ще EUR4 млн підуть Всесвітній продовольчій програмі (ВПП) на важливу роботу в Лівані, Сирії, Ємені та Лівії.

“Ухваленим сьогодні рішенням Ради міністрів федеральний уряд виконує свою обіцянку, дану в березні, і подвоює всі пожертвування для України, які були отримані до великоднього понеділка в рамках кампанії ORF “Сусіди у біді”, – наведено у повідомленні слова канцлера Карла Негаммера.

Він наголосив, що Австрія вважає своїм гуманітарним обов’язком допомогти полегшити страждання людей в Україні, і нагадав, що з початку війни країна вже надала низку екстрених послуг, включаючи надання EUR17,5 млн із Фонду допомоги іноземним державам та постачання цивільних автомобілів швидкої допомоги, касок, захисних жилетів та палива.

“Цілком ясно: ми на стороні українського народу. Із EUR42 млн ми хочемо надати швидку та небюрократичну допомогу “Сусідам у біді”. Разом ми зможемо краще підтримати всіх, хто особливо потребує нашої допомоги та солідарності”, – сказав віцеканцлер Вернер Коглер, подякувавши всім донорам.

Відповідно до релізу, щонайменше EUR15 млн із виділених урядом коштів мають бути використані для фінансування проєктів, спрямованих на полегшення гуманітарних труднощів, особливо жінок та дітей, а щонайменше EUR5 млн необхідно виділити організаціям для роботи в Молдові, яка особливо постраждала від потоку біженців із України.

“Це збільшує австрійську допомогу, надану Україні та іншим особливо постраждалим країнам із початку агресивної війни з Росією, загалом до понад EUR80 млн”, – зазначається у повідомленні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.