США допоможуть Україні захиститись від вторгнення РФ

США готові забезпечити Україну всім необхідним для того, щоб вона мала можливість забезпечити захист своєї території від подальшої військової агресії РФ.

Про це повідомляє агенція Bloomberg.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що важливо, щоб Україна мала ресурси, необхідні для самооборони, хоча він відмовився уточнити, яку саме додаткову допомогу США можуть надати українським військовим.

«Ми й надалі збираємося робити усе можливе, щоб допомогти Україні захистити свою суверенну територію», – сказав міністр оборони США Ллойд Остін.

Він зазначив, що ще є можливість розрядити ситуацію навколо кордону України з РФ.

“Я вважаю, що тут ще є багато простору для дипломатії та роботи лідерів країн, і знову ж таки, ми будемо продовжувати співпрацю з нашими союзниками в регіоні та нашими регіональними партнерами”, – сказав Остін на конференції у фонді Рональда Рейгана, що відбулася в суботу в штаті Каліфорнія.

Натомість, агенція Fitch, у своєму базовому прогнозі не розглядає зростання ескалації на кордоні РФ та України тим чинником, що може перерости у гарячий військовий конфлікт.

“Стратегічний розрахунок (Москви – ред.) щодо вторгнення залишається незрозумілим, тому наш базовий сценарій, як і раніше, не розглядає переростання ситуації у повномасштабну війну з Україною», – йдеться у повідомленні агенції.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.