У ЗСУ визначились з назвою окупованих територій Донбасу

В апараті головнокомандувача Збройних сил України на сьомому році війни на Донбасі визначилися з термінологією щодо тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Подробиці. В управлінні стратегічних комунікацій апарату повідомили, що терміни «території самопроголошених/так званих ДНР/ЛНР», «Південний схід України» та «Схід України», які часто використовують у ЗМІ та соціальних мережах, є хибними.

Правильними є терміни «тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях», «окупована частина Донбасу».

Також пояснюється, що використання термінів «Схід України» та «Південний схід України» грає на руку Росії, яка протиставляє «Схід України» «великій Україні», а також зацікавлена у розширенні географії конфлікту.

«Так звані ДНР/ЛНР» — термін, яким ми підтверджуємо існування окремих «самопроголошених» республік, визнання яких добивається Росія, в той час, як це утворені Росією квазідержави та визнані законодавством терористичні організації», — додали у ЗСУ.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.