Компанія Google присвятила дудл 25-річчю української антарктичної станції «Академік Вернадський»

Полярну станцію в дар від Великої Британії Україна отримала чверть віку тому.

Подробиці. Сьогодні, 6 лютого, виповнюється 25 років з часу передачі Великою Британією Україні своєї станції «Фарадей». Команда Google з цієї нагоди створила яскравий анімований дудл, на якому зображена антарктична станція з українським прапором, а поруч з нею весело бавляться пінгвіни.

«Вітаємо з 25-річчям команду станції «Академік Вернадський» і Національний антарктичний науковий центр України, які займаються важливими для збереження навколишнього середовища дослідженнями», – йдеться в офіційному блозі команди Google.

Компанія Google присвятила дудл 25-річчю української антарктичної станції «Академік Вернадський»

Головним призначенням станції «Академік Вернадський» є проведення наукових досліджень щодо зміни клімату, озонової діри, реакції тварин і рослин на потепління тощо.

У квітні 2020 року на станції розпочали роботу учасники 25-ї Української антарктичної експедиції.

Команда станції у відповідь на дудл Google створила свій креативний варіант логотипу Google #MySuperG на тлі станції «Академік Вернадський» з дотриманням політики найменшого втручання в природу. На кадрі можна побачити й групу субантарктичних пінгвінів, які стали одними з героїв сьогоднішнього дудла.

Крім того, з річницею українську станцію привітало і посольство Великої Британії в Україні у Твіттері.

«25 років тому Велика Британія передала Україні одну зі своїх дослідницьких станцій в Антарктиді – Фарадей, зробивши можливим повернення до кола країн, що проводять там дослідження, адже українці були у складі перших експедицій до цього континенту», – йдеться у привітанні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.