Кулеба: Відповідь Путіна за Медведчука прилетить однозначно

Наразі у президента РФ Володимира Путіна є нагальніші справи, ніж закриття в Україні телеканалів його кума, нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Однак цього він не забуде й «відповідь прилетить».

Таку думку висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю «Радіо Свобода», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Кулеба заявив, що Путін не залишить без відповіді закриття пропагандистських телеканалів свого кума, які працювали в Україні. Водночас країна-агресор найгірше вже зробила, коли незаконно окупувала українські території.

«Я думаю, ми маємо підходити до цього питання як зріла держава… Тепер ми маємо бути готові до щоденної боротьби й маємо розуміти, що жорстко захищаючи свої інтереси, у відповідь прилетить. І ми маємо бути готові до цього. Де прилетить, коли, як – я цього зараз не знаю», – сказав він.

Міністр зазначив, що Україна працює над тим, щоб усі органи державної влади та суспільство були готові відбити удар, який буде нанесений Росією. І подякував суспільству за підтримку та зрілість.

«Я хочу відзначити та подякувати українському суспільству за його зрілість в питанні цих санкції РНБО. І експерти, і громадянське суспільство, і прості громадяни, я бачу по реакції медіа і в соцмережах, вони підтримали українську державу в цьому рішенні. Це дуже важливо», – наголосив очільник МЗС.

Крім того, дипломат зазначив, що питання закриття не обговорювалось з іноземними партнерами. Але схвальну оцінку держава отримала.

«Ніхто нас відкрито, прямолінійно за це не розкритикував. Схвальна оцінка є від низки партнерів міжнародних. Європейський союз в традиційному для себе дусі більш нейтрально висловився, але при цьому зазвичай в таких випадках за інших обставин Європейський союз критикував би. Але це настільки очевидна справа, що ні в кого з наших міжнародних партнерів не повернувся язик сказати щось проти цього акту самозахисту з боку української держави», – зазначив міністр МЗС.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.