Послуги нотаріуса в Україні можуть збільшитися у сотні разів

Верховна Рада України направила в комітет для підготовки до повторного першого читання законопроект про збільшення ставок державного мита.

Про це повідомляє Соцпортал, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У комітет для підготовки до повторного першого читання направлено законопроєкт про збільшення ставок державного мита, яким ставки за нотаріальні послуги збільшуються в сотні разів.

За це рішення проголосували 246 народних депутатів при 226 мінімально необхідних.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом «Про внесення змін до статті 3 Декрету Кабінету Міністрів України» Про державне мито «щодо приведення у відповідність розміру ставок на деякі нотаріальні дії» (№ 3236-1) пропонується збільшення деяких розмірів державного мита, зокрема щодо посвідчення заповітів , посвідчення довіреностей, засвідчення вірності копій документів і виписок, за засвідчення справжності кожного підпису на документах, за видачу дубліката документів, що стягуються при здійсненні нотаріальних дій, державними нотаріальними конторами і виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад народних депутатів.

Так, тільки за посвідчення заповітів ставка стане більше в 300 разів – з 0,05 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (НМДГ).

Також зазначається, що за передачу заяв громадян, державних установ, підприємств та організацій іншим громадянам, державним установам, підприємствам і організаціям держмито збільшиться в 17 разів – з 0,03 до 0,5 НМДГ, а за видачу дублікатів нотаріально засвідчених документів – в 167 разів (з 0,03 до 5 НМДГ).

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.