Україна звернулася до компаній Google і YouTub з проханням закрити канали «112 Україна», NewsOne і Zik

Мовлення телеканалів, які потрапили під санкції Ради національної безпеки і оборони в Україні, буде зупинено і в інтернеті.

Таку заяву зробив заступник міністра культури та інформполітики Тарас Шевченко в ефірі телеканалу «Дом», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Україна звернулася до компаній Google і YouTube з юридично підкріпленим проханням про закриття Ютуб-каналів телеканалів «112 Україна», NewsOne і Zik, які потрапили під санкції РНБО.

Він висловив упевненість, що мовлення телеканалів, які потрапили під санкції РНБО, буде зупинено і в інтернеті. Шевченко зазначив, що подібний досвід в практиці великих інтернет-майданчиків вже є.

«У більшості випадків великі компанії позитивно реагують на запити, коли держава апелює питаннями національної безпеки. І позитивно розглядають ці звернення, тому ми віримо, що наше звернення також буде розглянуте позитивно», – зазначив Шевченко.

Читайте також: Нацрада подала до суду на телеканал «НАШ» щодо позбавлення ліцензії

Нагадаємо. 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Крім того, на 5 років запровадили санкції проти каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов’язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Згодом у сайтів, які пов’язані з представниками партії ОПЗЖ Віктором Медведчуком і Тарасом Козаком телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK, відібрали домени.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.