У Казахстані поліція затримала блогера, який прилетів із Києва

Єрмек Наримбаєв був засуджений за статтею розпалювання соціальної, національної, родової, расової, станової чи релігійної ворожнечі

В аеропорту казахського міста Алмати затримано блогера та активіста Єрмека Наримбаєва, який кілька років проживав в Україні та прилетів рейсом із Києва. Про це повідомляє Tengrinews із посиланням на місцеву прокуратуру у неділю, 6 лютого.

Прокуратура Алмати повідомляє, що Наримбаєв Є.Є., 1970 року народження, затриманий співробітниками департаменту поліції на транспорті в міжнародному аеропорту Алмати після прильоту з міста Київ.

«Він був у розшуку. З метою виконання вироку суду Наримбаєв Є.Є. поміщений у слідчий ізолятор», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що у 2016 році Наримбаєв був засуджений до трьох років позбавлення волі за статтею розпалювання соціальної, національної, родової, расової, станової або релігійної ворожнечі (ст.174 КК РК). У березні того ж року апеляційний суд пом’якшив покарання активісту, замінивши позбавлення волі обмеженням на той самий термін. Після цього він виїхав із Казахстану до України, незважаючи на заборону.

Нагадаємо, 5 січня у великих містах Казахстану почала активна фаза протестів. Тисячі казахів штурмували резиденцію президента в Алмати, а у столиці оголосили надзвичайний стан. Згодом протестувальники все ж захопили резиденцію президента Казахстану в Алмати.

До слова, президент Казахстану знайшов несподівану причину зникнення з моргів тіл «закордонних бойовиків».

Нагадаємо, влада Казахстану порахувала загиблих під час протестів.

Раніше президент Казахстану назвав одну з причин невдоволення населення, що спричинила протести.

Також голова держави Касим-Жомарт Токаєв заявив під час звернення до народу, що Комітет національної безпеки Казахстану (КНБ) свідомо чи несвідомо ігнорував критичну загрозу тероризму, що постала перед країною.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.