Кравчук: Ми готові набити морду тим, хто лізе до нас без наших запрошень

Україна готова дати відсіч різним сценаріям з боку країни-агресора Росії. Держава вже не така, як була ще кілька років тому.

Про це заявив перший президент, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Кравчук зазначив, що Росія часто змінює риторику щодо вирішення конфлікту на Донбасі. Жодних конструктивних пропозицій з боку Росії немає. Навпаки, вона займає дивну позицію та заводить переговори у глухий кут.

«Ситуація рухається по колу, ніяких конструктивних пропозицій з боку Росії немає. Вона продовжує займати дивну позицію. Вона вважає, що виконує якусь дивну функцію, а саме, що вона спостерігач. Хоча ніхто їй таких доручень, таких повноважень ніколи не давав. Тому якщо Росія надалі стоятиме на тому, що вона не є стороною конфлікту, а лише спостерігачем, і шукати будь-які причини, щоб блокувати наші перемовини, то можна говорити, що ситуація перебуває у глухому куті. І що її вивести з цього кута можна лише радикальними кроками», – сказав він.

Глава української делегації ТКГ прокоментував і заяви з погрозами з боку Кремля.

«Москва заявляє про перетин червоної лінії. А хто ж її перетинає? Самі перетинають і самі натякають. Нещодавно я чув заяву Авакова. Він сказав, що у нас є на всі можливі сценарії, які вживатиме Росія, адекватні відповіді. Сьогодні Україна не та, яка була 5, 6, 7 років тому. Сьогодні ми готові, ми не хочемо цього, але ми готові набити морду тим, хто лізе до нас без наших запрошень», – заявив Кравчук.

Читайте також: У Кремлі натякнули на ескалацію на Донбасі через санкції проти Медведчука

Крім того, підкреслив, що Росія часто змінює риторику щодо вирішення конфлікту на Донбасі і вважають, що «настільки хитрі, що можуть самі себе перехитрити».

«Якщо ви послухаєте Путіна, Лаврова, Пєскова, Гризлова, то в різні часи вони кажуть різне, а висновок один – вони там не при чому, вони якісь спостерігачі, вони нам, бачте, допомагають вирішити питання якогось внутрішнього конфлікту. А ми їх просимо? Ми кажемо: ідіть геть до чортової матері. Ми ж не просимо їх вирішувати конфлікт, допомагати нам, немає такого звернення, і ніколи не буде. Ми не просимо агресора допомагати нам вирішити ситуацію з агресором – це якась дивина. Але вони настільки неадекватні в своїх оцінках, що я слідкую за кожним їхнім виступом, і їх важко зрозуміти. Вони думають, що настільки хитрі, що можуть самі себе перехитрити», – зазначив Кравчук.

Читайте також: Кравчук заявив, що на постріл потрібно відповідати пострілом

Він також додав,  що Росія не зацікавлена в просуванні переговорного процесу щодо Донбасу і переговори зайшли у глухий кут.

«Наша делегація зараз думає над тим, які можливо внести пропозиції на базі тих домовленостей, які є, але на жаль рухів уперед немає, тому будемо говорити як є: ситуація в глухому куті, заблокована Росією. Росія не хоче миру на Донбасі, вона хоче, щоб ситуація була такою, якою вона є сьогодні, а може іншою, але не кращою», – заявив Кравчук.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.