У Авакова заявили про готовність звільнити Донбас: потрібно рішення президента

«Отже, все готово. Про цю Стратегію всі знають. Але має бути певний час. Ми сподіваємось, що найближчим часом це відбудеться».

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Валерій Поцелуйко в інтерв’ю Обозревателю, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Поцелуйко зазначив, що Україна очікує удару з боку РФ через закриття каналів Медведчука і Козака.

«Це удар по їхньому інструменту впливу в Україні. Я впевнений, що це дуже сильний удар і потрясіння для Росії. Ми вважаємо, що буде протидія. Питання тільки, коли і якою мірою. (…) Запевняю вас, що ми готові до відповіді, готові до агресії, готові навіть до повноцінного вторгнення. Як сказав міністр, якщо це буде тотальний наступ росіян, він стане нищівним для них», – сказав він.

При цьому радник Авакова вважає, що Росія не буде використовувати авіацію, «Вони ж кажуть, «іх там нєт».

«Як вони можуть відкрито використовувати свою авіацію? Це буде порушення усіх їхніх попередніх позицій. Якщо вони використають авіацію, це буде доказ їхньої агресії, зовсім інша розмова. Бо в нас теж є авіація, і у нас є підтримка Заходу. І повірте, відповідь буде рівноцінною», – сказав Поцелуйко.

Крім того, він нагадав про Стратегію деокупації Донбасу, яку було презентовано у минулому році. І відповів на питання журналіста щодо того, чого вони чекають: «має бути рішення президента».

«Це ж рішення не міністра МВС. Це має бути рішення президента, рішення Верховної Ради. Це має бути рішення державницьке. Отже, все готово. Про цю Стратегію всі знають. Але має бути певний час. Ми сподіваємось, що найближчим часом це відбудеться. Тому що ми готові повернути ці території, ми готові забезпечити там проведення будь-яких заходів, але за однієї умови: спочатку росіяни виводять свої війська, свій контингент, ми заходимо, контролюємо державний кордон, а потім проводимо там все що завгодно», – зазначив радник міністра МВС.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.