Степанов: Україна не може збільшувати кількість ліжок з киснем – це межа

Кількість ліжок з киснем для пацієнтів з коронавірусів в Україні досягло максимуму, а можливості медичної системи вичерпані.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу у вівторок, передають Вчасні Новини.

Подробиці. На даний час у «червоній» зоні карантинних обмежень знаходиться 11 областей. Загальна завантаженість ліжок з киснем становить близько 58% і продовжує зростати.

«У медустановах перебуває понад 47 тисяч хворих. Ми максимально збільшили кількість ліжок з киснем – до 67 тисяч. Це межа – збільшувати далі нікуди, адже інші хвороби не робили канікул», – сказав він.

При цьому глава МОЗ вказав, що кількість хворих і летальних випадків продовжує зростати.

«Статистика досить сумна. У динаміці, якщо проаналізувати кількість смертельних випадків, то за минулий тиждень ця цифра становила 2 455 осіб, що на 400 смертельних випадків більше, ніж на попереднього тижня. Також зросла загальна кількість захворілих за тиждень і склало 103 497 тисяч повідомлень», – сказав він.

При цьому раніше Степанов заявив, що розробленої стратегії МОЗ достатньо, щоб не вводити локдаун.

Нагадаємо. Минулої осені президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зможе збільшити кількість ліжок з киснем в лікарнях до 91 тисячі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.