УС СЦКК звернулась до СММ ОБСЄ з проханням перевірити інформацію про загибель дитини в ОРДО

Українська сторона СЦКК надіслала СММ ОБСЄ в Україні ноту щодо намірів окупаційної адміністрації фальсифікувати події в н.п. Олександрівське Донецької області України

Про це йдеться у повідомленні Української делегації для участі в ТКГ, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Раніше окупаційні представники ОРДО заявили про загибель 5-річної дитини та поранення жінки похилого віку нібито внаслідок детонації вибухового пристрою, скинутого безпілотним літальним апаратом Збройних Сил України.

Тож вчора, 5 квітня, УС СЦКК надіслала СММ ОБСЄ в Україні ноту щодо намірів окупаційної адміністрації фальсифікувати події в н.п. Олександрівське Донецької області України.

Зокрема, в документі зазначається, що в інформаційному просторі ОРДЛО і РФ активно поширюється інформація про загибель 02.04.2021 5-річної дитини і жінки похилого віку в приватному домоволодінні, що знаходиться в селищі Олександрівське, нібито внаслідок детонації вибухового пристрою, скинутого БПЛА ЗСУ.

Зазначається, що російська сторона на надала «будь-яких доказів (фото / відео-матеріали; фрагменти вибухового пристрою; точні координати, час і місце події; персональна інформація про жертви, характер отриманих поранень і т.д.) щодо причетності до події української сторони».

«З огляду на значну віддаленість н.п. Олександрівське від лінії зіткнення сторін, що ставить під сумнів можливість використання на такій відстані БПЛА, а також беручи до уваги безпідставність звинувачення, українська сторона категорично заперечує свою причетність до того, що трапилося», – йдеться в повідомленні.

Також підкреслюється, що підрозділи ЗС України суворо дотримуються Додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22.07.2020, в тому числі і заборони на використання будь-яких видів літальних апаратів.

«З огляду на вищевикладене, УС СЦКК звертається до Місії з проханням ретельно перевірити викладену вище інформацію з метою встановлення істини та поінформувати про результати УС СЦКК», – йдеться в повідомленні.

Інформаційно. Населений пункт (селище) Олександрівське, Єнакіївської міської ради Донецької області знаходиться на тимчасово непідконтрольній Уряду України території.  Відстань зазначеного населеного пункту від лінії зіткнення сторін становить близько 15 км.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.