Венедіктова: для мене кейс щодо Стерненка дуже важливий

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова запевняє, що кримінальні провадження щодо розслідування посягань на активіста Сергія Стерненка перебувають на її особистому контролі.

Про це Венедіктова розповіла в ексклюзивному інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Генпрокурор України заявила, що буде зроблено все, щоб притягнути до відповідальності осіб, що вчинили замах на Стерненка.

«Для мене кейс щодо Стерненка дуже важливий, тому що траєкторія руху цього кримінального провадження двостороння – сам Стерненко був у статусі підозрюваного, а пізніше отримав вирок суду, але що слідство думає про тих, хто скоював злочин щодо самого Стерненка? Відмовчуватися я не дозволю. Наразі на моєму особистому контролі буде провадження з розслідування посягань на Стерненка. Ми подивимося, наскільки можна прискорити процес пошуку замовників, організаторів переслідування, замахів на Стерненка», – сказала вона.

Венедіктова також розповіла, що три кримінальних провадження щодо замахів на Стерненка об’єднані в одне й передані для розслідування до СБУ.

«Наразі мені доповідають раз на три дні, що відбувається у цьому провадженні… Ми зі свого боку зробимо все, щоб розібратися і довести до суду обвинувальний акт щодо осіб, які діяли проти Стерненка», – запевнила Генпрокурор.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.