Відбирають «джипи», відправляють до військкоматів: в ОРДЛО готуються до активації війни

На окупованій частині Донецької та Луганської областей йде підготовка до активізації бойових дій проти України.

Про це повідомила керівник Східної правозахисної групи Віра Ястребова у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Правозахисниця зазначила, що їхні монітори показують, як з Ростовської області РФ передають в ОРДЛО безпілотники. Наприклад, минулого тижня тільки одна партія поставки включала близько 50 одиниць.

Протягом останніх двох тижнів на окупованій території проводилася передислокація техніки, десятки одиниць техніки відправлялися в сторону окупованих Макіївки і Докучаєвська. За її словами, далі моніторів ВПГ не вдалося простежити.

«Згідно т.зв. закону про «військовий стан», окупаційні адміністрації РФ в ОРЛО проводять відбирання автомобілів типу «Джип», пояснюючи це тим, що авто громадян потрібні для захисту «республіки» (наші монітори зафіксували 7 випадків). Посилено комендантську годину, наприклад, в минулому місяці перевізники за хабар бойовикам в 1000 рублів могли проїхати під час комендантської години, зараз всі чекають до п’яти ранку. За інформацією наших джерел у цей час заходить військова техніка», – повідомила правозахисниця.

Вона також додала, що на підприємствах ОРДЛО чоловіків у віці від 25 до 45 відправляють до військкоматів, при цьому упор роблять на тих, хто вже брав участь в бойових діях.

«Ситуація ускладнюється. Окупаційні адміністрації РФ готуються до військової агресії проти України», – підкреслює Віра Ястребова.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.