Зеленський: НАТО є єдиним шляхом для завершення війни на Донбасі

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом. Він зазначив, що у відносинах з НАТО для України найбільш актуальним питанням є можливість отримання Плану дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ).

«Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектора, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО – це єдиний шлях до завершення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для Росії», – заявив Зеленський.

Сторони обговорили загострення ситуації на Донбасі.

«В останні тижні ми спостерігаємо дуже небезпечну тенденцію до збільшення кількості порушень режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ і кількості загиблих українських захисників», – підкреслив президент.

У свою чергу, Генсек НАТО Єнс Столтенберг у розмові з президентом Володимиром Зеленським висловив стурбованість російською військовою активністю біля кордонів з Україною.

«Я зателефонував президентові Володимиру Зеленському, щоб висловити серйозне занепокоєння російською військовою діяльністю в Україні та навколо неї та порушеннями режиму припинення вогню. НАТО твердо підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Ми продовжуємо підтримувати наше тісне партнерство», – заявив Столтенберг.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.