Zoom відмовився обслуговувати державні органи та компанії РФ

Російські держоргани та державні компанії більше не зможуть користуватися сервісом відеоконференцій Zoom

Про це повідомляє CNews з посиланням на три джерела на ринку, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Американська компанія Zoom Video Communications відкликала у своїх партнерів авторизацію на продаж свого сервісу в організації даного типу в Росії з 31 березня.

За даними одного з реселерів (партнерів нижчої ланки), відгук своєї авторизації Zoom Video Communications своїм партнерам не пояснила. При цьому за характером послання мова йшла не про тимчасове, а про довгострокове припинення відповідної авторизації.

За даними сайту Zoom, її авторизованими партнерами для продажу ліцензій у Росію є московська компанія Rightconf, фірма Rokada (ТОВ «Рокада») з підмосковної Дубни, а також міжнародна корпорація Unify Square зі штаб-квартирою в США і з офісами в Німеччині, Великобританії, Швейцарії , Сінгапурі, Індії, Литві та Австралії.

Варто зазначити, що Zoom – не єдине ПО, на поширення якого в Росії накладаються обмеження після анексії Криму.

Так, всесвітньо відомий розробник Linux для корпоративного сектора Red Hat у травні 2014 року заблокував обліковий запис провайдера «Іскрателеком», який обслуговував клієнтів на сході Москви, в Санкт-Петербурзі, Щербинці, Одинцово і в Люберцях під брендом Seven Sky.

У серпні 2014 Red Hat пішов Autodesk, розробник систем автоматизованого проектування. Штаб-квартира компанії розіслала своїм російським партнерам лист, в якому заборонила їм поставляти й обслуговувати свої продукти ряду вітчизняних компаній.

Не залишилася тоді в стороні і Microsoft: два офіційних дистриб’ютора корпорації в Росії, компанії Merlion і RRC, посилили умови продажу ПО Microsoft більш ніж 200 корпоративним клієнтам з Росії.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.