На Донеччині почали прийом заявок на відновлення газопостачання

У Донецькі області почалось відновлення газопостачання. Щоб підключити газ до будинку або квартири власники мають подати відповідну заявку.

Про це повідомляє АТ «Донецькоблгаз».

Зазначається, що здійснення робіт по відновленню газопостачання відбудеться тільки після надання відповідної заявки. Зробити це можна через сайт Оператора ГРМ або у заповнити власноруч та у письмовому вигляді надати її до відповідного УГГ за місцем розташування об’єкту газоспоживання.

Ця форма заявки необхідна для формування реєстрів побутових споживачів, яким необхідне поновлення газопостачання для подальшої роботи з фактичного відновлення.

Також «Донецькоблгаз» повідомляє, що заявку має заповнювати власник об’єкту газоспоживання. Також це може зробити уповноважена особа, яка має нотаріально завірену довіреність на здійснення дій від імені власника об’єкту по відновленню газопостачання або документ підтверджуючий право на займання об’єкту газоспоживання.

Працівниками облгазу буде здійснюватися перевірка документів, які підтверджують право власності, зокрема:

  • місця реєстрації,
  • довіреності,
  • проектної документації,
  • відповідності встановленого газоспоживаючого обладнання,
  • лічильника тощо.

При здійсненні фактичного відновлення заявка повинна бути письмово оформлена та підписана.

Зазначається також, що через довготривалу відсутність природного газу у газорозподільчих системах відновити газопостачання одразу для всіх побутових споживачів Донецької області дуже важко. Тож відновлення буде здійснюватися поступово.

«Просимо Вас з розумінням та відповідальністю поставитися до відновлення газопостачання в умовах військової агресії та військового стану», – йдеться в повідомленні.

Окремо «Донецькоблгаз» звернувся до мешканців багатоквартирного сектору з проханням забезпечити доступ до приміщення, оскільки фахівці Оператора ГРМ здійснюватимуть поквартирне обстеження.

Надати заявку про відновлення газопостачання можна за посиланням: https://oblgaz.donetsk.ua/pusk/.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.