З 1 грудня документи на призначення субсидій прийматиме ПФУ

З 1 грудня 2022 року структурні підрозділи з питань соціального захисту населення вже не прийматимуть громадян з питань призначення житлових субсидій.

Цю функцію передають до органів Пенсійного фонду України.

Про це повідомляє Комітет ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів із посиланням на Міністерством соціальної політики України.

Зазначається, що наразі для призначення субсидії можна звернутися до:

  • уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади;
  • посадової особи ЦНАП.

Документи подаються у паперовому вигляді. Протягом трьох робочих днів з дати надходження їх передадуть відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

Також заяви з необхідними документами приймаються в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

Проте вже з 1 грудня структурні підрозділи з питань соціального захисту населення не прийматимуть громадян з питань призначення житлових субсидій. Прийом громадян здійснюватиметься органами ПФУ за екстериторіальним принципом.

«Документи для призначення субсидії можна буде подати до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України. Згодом з’явиться також можливість звернення громадян з питань надання житлових субсидій в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України.», – йдеться у повідомленні.

Водночас залишається можливість звернення громадян з питань надання житлових субсидій до:

  • уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади;
  • посадових осіб ЦНАПів;
  • через вебпортал Дія.

Читайте також: Як отримати субсидію, якщо залишився без роботи

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.