ЗМІ: «Ми склали страшенно агресивний пакет». У США зважують «ядерний варіант» стримання Росії»

Офіційні особи США нині зважують широкий спектр санкцій щодо Росії, покликаних утримати президента Росії Володимира Путіна від вторгнення в Україну.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела, знайомі з перебігом дискусії, передають Вчасні Новини.

Зазначається, що санкції включатимуть нові дії проти членів найближчого оточення Путіна та російських виробників енергії, а також один потенційний «ядерний варіант» – відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT, яку використовують банки по всьому світу.

Офіційні особи заявили, що поки що не було прийнято остаточних рішень про те, чи застосовувати нові санкції і коли. Наразі адміністрація Байдена веде переговори з європейськими партнерами, багато з яких мають тісніші економічні відносини з Росією, сподіваючись на координацію дій.

Люди, знайомі з обговореннями, кажуть, що нові економічні санкції можуть бути націлені на різні сектори, включаючи виробників енергії та російські банки. Нові санкції також можуть бути застосовані щодо суверенного боргу Росії.

Вони також, ймовірно, переслідуватимуть провідних російських олігархів, обмежуючи їх можливості подорожувати та потенційно перекриваючи доступ до американських банківських систем та систем кредитних карток.

За словами двох джерел, знайомих із ходом дискусії, офіційні особи також розглядають питання про відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT, від якої Росія залишається значною мірою залежною. Це сприймається як «ядерний» варіант. Навесні Європарламент ухвалив необов’язкову резолюцію, яка закликає до такого кроку у разі вторгнення Росії в Україну, і США обговорювали це з колегами з ЄС.

За словами високопосадовця адміністрації, також ведеться серйозна дискусія про позбавлення російських виробників енергії доступу до боргових ринків у разі вторгнення.

«Ми склали страшенно агресивний пакет», – сказав цей чиновник і попередив Росію, що якщо вона вторгнеться в Україну, США та Європа разом запровадять найгірші економічні санкції, які будь-коли застосовувалися.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.