Аваков заявив, що не допустить до влади у Харкові націоналістів: місто відреагувало протестом

Кілька десятків людей 6 січня в Харкові пікетували будівлю обласного управління Нацполіції. В акції взяли участь члени ВО «Свобода», «Правого сектору», «Фрайкору», Спілки ветеранів АТО.

Про це повідомив «Укрінформ».

Подробиці. Учасники акції принесли транспарант із написом «Націоналісти – не бандити» і вимагали від глави МВС України Арсена Авакова вибачень.

«Ми зібралися на акцію протесту через те, що вчора Аваков на нараді із силовиками в Харкові порівняв націоналістів із бандюками. Хочемо нагадати йому, що націоналісти – не бандюки», – сказав представник громадської організації «Фрайкор» Георгій Тарасенко.

Лідер обласної організації Спілка ветеранів АТО Юрій Корсунов зазначив, що ветерани АТО «засуджують публічні образливі висловлювання міністра».

«Це неприпустимо. Вимагаємо від міністра спростування своїх порівнянь та вибачення», – заявив Корсунов.

Організатори акції передали звернення керівництву Нацполіції в Харківській області з вимогою дати оцінку словам Авакова. Звернення прийняв начальник Управління превентивної діяльності полковник Сергій Бірбасов.

Що передувало. Аваков 5 січня на координаційній нараді з питань правоохоронної діяльності в Харківській області пообіцяв, що «націоналісти і бандюки» не будуть правити в Харкові. Відео з наради опубліковано на каналі МВС у YouTube.

«Харків завжди був ментівським містом, як говорили. Йшлося про те, що тут єдиний кулак влади завжди був сильнішим за альтернативний кулак. Ніякі націоналісти, ніякі бандюки, ніякі авторитети не будуть тут нічого вирішувати і правити. Більш того, я буду цим займатися спеціально сам», – заявив Арсен Аваков.

Міністр попередив можливих призвідників заворушень, що буде «асиметрично жорстко» реагувати на всі подібні інциденти.

«Якщо хтось буде відповідним чином проявлятися, або на щось навіть претендувати, буде демонстративна, неадекватна, несиметрична реакція», – додав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.