Посол Британії: Повідомлення про послаблення санкцій проти РФ не є правдивими

Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс спростовує недостовірну інформацію в деяких ЗМІ про начебто «послаблення» санкційного режиму проти Росії.

Про це повідомляє Посольство Великої Британії в Україні у Фейсбуці.

«Велика Британія підтримує територіальну цілісність України та дотримується санкцій проти Росії за незаконну анексію Криму. Повідомлення про те, що ці санкції було послаблено, є неправдивими», – йдеться у повідомленні.

У Посольстві зауважують, що Загальна ліцензія, видана британським Міністерством фінансів для морських портів Криму, відтворює цілі та зміст ліцензійного відступу, передбаченого статтею 6а рішення Ради ЄС №269/2014, а, отже, зберігає дію аналогічної політики.

Інформація та інструкції, визначені Загальними ліцензіями, доступні на офіційній сторінці Офісу виконання фінансових санкцій при Мінфіні за цим посиланням, повідомляють у дипломатичному відомстві.

Раніше деякі ЗМІ повідомили, що Велика Британія дозволила своїм суднам заходити у порти окупованого українського Криму «в екстрених випадках».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.